Peppermynte-godis (Peppermint Creams)

(Scroll for English)

Dette er kanskje det enkleste julegodteriet man kan lage, ingen koking eller steking er involvert her. De er også supre som dessert hvis man har en kraftig middag og bare vil ha litt søtt til kaffen… De kan oppbevares ganske lenge (opp til 2 mnd in en tett boks), noe som gjør dem godt egnet som julegave eller «vertinnegave».

These treats are so easy to make; no cooking or baking involved. They are also great as dessert after a heavy dinner, when you just want something sweet with your coffee… They can be stored for up to 2 months (in an airtight container), which makes them a great gift.

Du trenger:
1 eggehvite
noen dråper peppermynteekstrakt
ca 300 g melis
(100 g mørk sjokolade, smeltet)

You’ll need:
1 egg white
few drops peppermint extract
about 300 grams icing sugar
(100 grams dark chocolate, melted)

Ha eggehvite og peppermynteekstrakt i en bolle, visp til det blir «skummete» (ikke helt til det blir stivt). Sikt over melisen og rør sammen til du får en slags deig.

Put the egg white and peppermint extract into a bowl, whisk until frothy (but not stiff). Sift in the icing sugar and stir to make a stiff mixture.

Dryss litt melis på arbeidsbenken, og legg «deigen» oppå. Kna litt til den blir smidig. Dryss litt mer melis på bordet, og legg deigen oppå igjen. Trill med en kjevle til den er ca 1/2 cm tykk.

Tip mixture on to a work surface lightly dusted with icing sugar and knead until smooth. Re-dust the surface with icing sugar and roll out the mixture until it’s 5mm (1/4in) thick.

Bruk en kniv og skjær ut hvilken form som helst, eller bruk små pepperkakeformer. Legg utover på et fat eller stekebrett med bakepapir.

Use a knife to cut out any shape, or use cutters. Arrange on a plate or baking tray lined with baking parchment. Leave to harden overnight.

Hvis du vil kan du gjerne dyppe bitene i smeltet sjokolade. I så fall la dem tørke i kjøleskapet noen timer før du legger i bokser.

If you like, dip each cream in melted chocolate. Then they will need to harden for a few hours in the fridge before you put them into boxes or tins.

15 kommentarer

 1. Heisann, takk for hyggelig hilsen i bloggen min. Disse ser nydelige ut, har prøvd meg engang på noe lignende men med mislykket resultat 🙂

  ha en fin advent

  hilsen Monica

 2. Dette så jo utrolig enkelt og godt ut! Myntedråper, får jeg kjøpt det på apoteket det kanskje?

 3. Man får kjøpt peppermyntedråper på apoteket, ellers også på kakeboksen.no 🙂

 4. Anonymous

  Tusen takk 😀
  var på jakt etter akkurat denne oppskriften for det vil jeg lage og så gir du meg den! Herlig 😀

 5. Nå har jeg laget disse og de ble fantastisk delige:-)

 6. Anonymous

  Jeg husker jeg lagde «peppermint creams» som barn og minnene om smaken får jeg vann i munnen av den dag idag! Minnes at vi bruktte grønn konditorfarge i dem den gang for å få «mintgrønne» godter! Visste ikke at det var så enkelt å lage, og heller ikke at det var noe jeg savnet på listen min av «julebakst»… Men føyer den til jeg! Og gleder meg til de er klare! Skal også prøve meg på de Gylne Julesnipper – de så fabelaktig gode ut!!! Takk for en fin matlagingsblogg! Sånt blir jeg glad for!!! God Jul!!

 7. Takk for kjempehyggelige kommentarer, jeg blir helt rørt når jeg leser :’-)

 8. Må deigen stå kaldt for å bli lett å jobbe med? Prøvde dette ifjor, og deigen ble altfor bløt 😛

 9. Hei, jeg bruker ikke å ha problemer med for bløt deig med denne oppskriften. Blir det litt bløt kan du prøve å ha i mer melis 🙂
  Maria

 10. Anonymous

  blir dropsene myke eller harde når de er ferdige? 🙂

 11. De blir et sted midt imellom, ikke harde slik at de lager knaskelyd når man spiser dem, men de «brekker» av og deretter smelter i munnen… mmm

 12. Anonymous

  «noen dråper» hvor mange bruker du å ta? 🙂

 13. Hei, jeg synes styrken på de forskjellige essensene varierer litt, så prøv deg fram. Begynn med et par-tre dråper, så unngår du at det ferdige produktet smaker tannkrem 😉
  Maria

 14. Er det noen måter å bytte ut melisen som fyllmasse, dersom en ønsker å lage disse med f.eks. stevia? Dessverre kan man ikke helle på med like mye av det, så da mangler man en del av massen.. Meltyper som likner på melis i konsistens, kanskje?

  Takk for oppskriften, uansett 🙂

 15. Hei Mahara, jeg har aldri prøvd noe annet enn melis, så det tør jeg ikke å svare på dessverre.. Du får bare evt. prøve deg fram 😉
  Maria

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *