Salat med Egg & Bacon

(Scroll for English)

Jeg er egentlig ganske dårlig på salater, så jeg prøver meg stadig vekk på nye varianter for å utvide repertoiret en smule. Kuttet kinakål med en boks mais over er ikke salat for meg, og det er trist at mange barn vokser opp med en sånn oppfatning av «salat». Veikroene har noe å lære der! Det er selvsagt forskjell på om den skal være tilbehør eller et måltid i seg selv, men jeg syns uansett at en og annen litt mer spennende eller “uvanlig” ingrediens burde finne veien opp i salatbollen.
Denne salaten passer godt til brunch eller lunch, og du kan jo ha litt godt (ristet) brød ved siden av om du vil.

Du trenger:
(2 personer)
2 egg
½ frisé- eller romanosalat, eller 2 hjertesalater (evt. annet salat du liker)
olivenolje
100 g bacon, skåret i biter
1 ts Dijon sennep (eller grov sennep)
1 ss eplecidereddik
1 ss Worcestershire saus (fåes på flaske i dagligvarebutikk)
liten håndfull bladpersille, hakket

Kok eggene i 7-10 minutter, avhengig av om du vil ha det helt hardkokt eller om du liker det en anelse bløtt inni.
Når de er ferdige, ha dem under springen i kaldt vann. Ta av skallet når de er avkjølte nok til at du kan håndtere dem. Skjær eggene i båter.
Riv salaten i mindre biter og ha over i en bolle.
Sett en stekepanne på middels/sterk varme og stek bacon’et til det blir sprøtt, omtrent 5 minutter.
Ha baconet over på et kjøkkenpapir, skru av varmen på plata, men la stekepanna stå.
Ha sennep i stekepanna og visp litt, så har du oppi eddik og Worcestershire saus.
Visp alt godt og hell over salatbladene, bland lett for å fordele de smakfulle dråpene.
Dryss over bacon, plassér eggebåter her og der, og til slutt ha over hakket persille.

Takk til Nigella Lawson for inspirasjon!

ENGLISH:

You’ll need:
(2 portions)

2 eggs
½ frisé or romaine lettuce (or salad of your choice)
100 grams bacon, cut into chunks
1 tsp Dijon mustard
2 tbsp cider vinegar
1 tbsp Worcestershire sauce
small handful flat-leaf parlsey, chopped

Boil the eggs for 7-10 minutes, depending on how you like your egg.
When they’re done, run cold water on them, and once they feel cold enough to handle, peel them and cut into quarters.
Tear the salad leaves into pieces and put in a bowl.
Fry the bacon in a frying pan on medium/high heat until crisp, about 5 minutes.
Transfer the bacon to a piece of kitchen paper and turn off the heat, but leave the pan where it is.
Add the mustard to the pan and whisk, then add the vinegar and Worchestershire sauce and whisk again.
Pour this dressing over the salad leaves and toss to mix.
Sprinkle over the crispy bits of bacon and place the egg here and there, and finally add the chopped parsley.

Write a comment

Your email address will not be published.