Meksikansk Lasagne

(Scroll for English)

Lasagne på en hverdag..? Ikke bare høres det ekstravagant ut, men hvem har vel tid (og energi) til å lage lasagne fra scratch etter en lang dag på jobb. Jeg har igjen latt meg inspirere av Nigella Lawson, og her er en hybrid-variant som er mye raskere og mye billigere å lage enn tradisjonell italiensk lasagne

Du trenger:
(til ca 4 personer)
Tomatsausen:
1 ss olivenolje
1 løk, hakket
½ rød paprika, hakket
1 chili, finhakket
½ ts salt
1 boks (400g) grovhakkede tomater + 2 dl vann
1 ss ketchup

Til fyllet:
1 boks (400g) svarte bønner, avrent og skyllet
1 liten boks (ca 200 g) mais, avrent
125 g Cheddar-ost (eller annen type ost du liker), revet
1 pakke myke tortillalefser
Liten håndfull fersk koriander, hakket (til servering)

1 rund ildfast form, eller springform (ca 20 cm)

Sett ovnen på 200 C
Sausen:
Varm opp oljen i en kasserolle og stek løken, paprika og chili.
Ha i salt og stek på middels/lav varme i ca 10 minutter.
Tilsett de hermetiske tomatene, fyll så boksen halvfull med vann og tøm dette oppi også.
Ha i ketchup’en, og kok opp.
La koke på lav varme mens du lager fyllet, ca 10 minutter.

Fyll:
Bland avrente svarte bønner og mais i en bolle.
Tilsett det meste av osten (spar litt for å ha på toppen til slutt), og bland sammen.

Ta fram formen du skal bruke, og ha et tynt lag tomatsaus på bunnen.
Legg så en tortillalefse over, det er mulig du må klippe/skjære den til litt for å få den til å passe formen.
Ha over en tredel av bønner/mais/osteblandingen, spre det utover tortillaen.

Ha omtrent en fjerdedel av tomatsausen over der igjen, og legg over en ny tortillalefse.
Slik fortsetter du til du har brukt alt fyll (3 lag).

Legg en tortilla til sist, og spre utover den siste fjerdedelen tomatsaus.
Dryss resten av osten på toppen.
Sett i ovnen i ca 30 minutter, og la den hvile minst 10-15 minutter etter steking før du skjærer den opp som en pizza.
Servér med et dryss koriander og en grønn salat med vårløk, og/eller biter av avocado som du klemmer litt lime over.

ENGLISH:
You’ll need:
(4 servings)
For the sauce:
1 tbsp olive oil
½ onion, chopped
½ red pepper, chopped
1 chili, finely chopped
½ tsp salt
1 can chopped tomatoes, plus 200 ml water (swilled from empty can)
1 tbsp tomato ketchup

For the filling:

1 can (400 grams) black beans, drained and rinsed
1 can (about 200 grams) sweetcorn
125 grams Cheddar, grated (or cheese of yor choice)
1 packet soft tortillas
Small handful coriander, chopped (to serve)

1 round ovenproof dish, or springform tin (approx 20 cm diameter)

Preheat oven: 200 C/390 F.
The sauce: Heat the oil in a pan and fry the onion, pepper and chili.
Add salt and fry on a medium/low heat for about 10 minutes,
Pour in the canned tomatoes, then half fill the can with water and add this too.
Add the ketchup and bring to the boil.
Simmer on a low heat while you make the filling, about 10 minutes.

Filling: Put the drained beans and sweetcorn into a bowl. Add most of the grated cheese (reserve some to sprinkle on top at the end), and mix together.

Bring out your dish, and spread out a thin layer of the tomato sauce on the bottom.
Then put on a tortilla, you may have to cut it to make it fit your dish.
Add a third of the bean/corn/cheese mixture, spreading it out onto the tortilla. Then spread out about a quarter of the sauce, and another tortilla. Continue like this until you have used all your filling (3 layers). Finish off with a tortilla, the last quarter of the tomato sauce, then a sprinkling of the remaining cheese on top.

Put in your oven or about 30 minutes, and let it rest for a good 10-15 minutes before slicing like a pizza. Serve with some chopped coriander and a green salad with spring onions, and/or diced avocado tossed with a little lime juice.

3 Comments

  1. This does look good! I’m loving Nig’s new cookbook. ~ Lea

  2. Jeg lagde dette i kveld og det var utrolig godt! Jeg tilsatte litt paprika, koriander og picante saus (en slags salsa) til sausen og tokk ut chilien, siden det blir for sterkt for meg med det i. Dette skal jeg lage igjen!

  3. Så bra at du likte den, og som du jo selv gjorde, så er oppskriften enkel å justere etter egen smak 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.