SjokoladeCookies – lavkalori (Low-cal Choc Cookies)

(Scroll for English)

Vårt kakekonsum i dette huset har medført at jeg til tider må prøve meg på litt «lettere» varianter, slik som lavkalori-brownies’ene jeg laget for noen uker siden. Nå er det cookies som står for tur til å bli “avkalorifisert”; oppskriften som følger lager en cookie med nesten halvparten av kaloriene av en gjennomsnittlig type. Men jeg velger heller å se det på den måten at man får to cookies istedet for én… eller fire istedet for to 😉
Oppskriften fant jeg på BBC Foods nettsider.

Because of the frequency of baking in this house I sometimes have to attempt lighter varieties, such as the low-cal brownies I made some weeks ago. Now the cookie has to be “decalorified”; the recipe that follows makes cookies containing just above half of the calories in an average biscuit. Though I choose to look at it this way: you can have two cookies instead of one… or four instead of two 😉
The recipe is from the BBC Food website.


Du trenger:
85 gram smør
1 ss kakao
1 ts kaffepulver (f.eks Nescafé)
85 g lyst muscovado-sukker (eller bruk vanlig brunt)
25 g sukker
140 g hvetemel
1/2 ts natron
85 g mørk (70%) sjokolade, hakket
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt (eller bruk vaniljesukker)

You’ll need:
85 grams butter
1 tbsp cocoa powder
1 tsp instant coffe granules
85 grams light muscovado sugar (or use regular light brown sugar)
25 grams caster sugar

140 grams plain flour
1/2 tsp baking soda
85 grams dark (70%) chocolate, chopped
1 egg
½ tsp vanilla extract

Sett ovnen på 180 C.
Ha smør, kakao og kaffepulver i en kjele, og la det smelte sammen på lav varme. Rør, og la avkjøles litt.

Preheat oven: 180 C/350 F.
Put butter, cocoa powder and instant coffee granules into a pan, put on a low heat until melted. Stir, and leave to cool a little.

Ha oppi begge sukkertypene, og visp sammen.

Add both sugars, whisk.

Sikt mel og natron over kjelen, rør det inn.
Deretter tilsett egg og vanilje, og rør alt sammen til en jevn røre.

Sift the flour and baking soda over the pan, stir until incorporated.
Then add the egg and vanilla, and stir everything until the “batter” is smooth.

Ha sjokoladebitene oppi og bland dem inn.
Sett kjelen i kjøleskapet i et kvarter, slik at blandingen blir litt fastere.

Add the chopped chocolate and mix.
Put the pan in the fridge for 15 minutes for the mixture to firm up a little.

Nå skal du kunne lage små kuler av “deigen”; trill dem valnøtt-store og sett utover to bakebrett. Du skulle få ca 20-22 stk.

Now you should be able to make little balls from the dough, about the size of walnuts, and put them onto two baking trays.
You should get about 20-22 balls.

Sett brettene i ovnen (ett om gangen..), og stek i ca 10 minutter.
La cookies’ene ligge noen minutter på brettet før du har dem over på en rist.

Put the trays in the oven (one at a time..), and bake for about 10 minutes.
Leave the cookies on the trays for a few minutes before you transfer them to a wire rack.

6 Comments

  1. Anonymous

    Hva gjør disse lavkalori?:-)

  2. Hei! Disse har mindre smør, sukker og sjokolade enn en gjennomsnittlig cookie. Ekstra kakaopulver og kaffepulver virker som smaksforsterkere istedet.
    Én av disse cookies’en har ca 97 kcal, mens de fleste andre ligger mellom 190-300 kcal.

    Maria 🙂

  3. Anonymous

    Tar disse lang tid å lage? Og er smaken god, selv om de er lavkarbo?

  4. Hei:) For meg tok det ikke lengre tid å lage disse enn vanlige cookies. De er nok ikke spesielt lavkarbo, men de er lavkalori, sammenlignet med standard varianter. Jeg syns smaken er kjempegod 🙂
    Maria

  5. Anonymous

    Hei.
    Disse var virkelig gode og ble en suksess blant gjestene mine. Blir ikke siste gang jeg lager disse.

  6. Hei! Så bra at de ble en suksess 😛
    Maria 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.