Salat med appelsin og karamelliserte valnøtter

 

Dette er min nye favorittsalat, og grunnen er at den er så mye mer enn en «salat»… Forskjellige smaker og teksturer; salt, søtt, syrlig – mykt, knasende, og det hele toppes av en varm dressing som setter prikken over i’en. Perfekt vintersalat, men jeg kommer nok til å lage den til alle årstider.

Du trenger:
(til 2 personer, doble eller triple oppskriften hvis du skal lage til flere)
30 g valnøttkjerner
1 ss honning (den rennende typen)
1 tykk skive surdeigsbrød (eller bruk vanlig brød/loff), skåret i terninger
½ ss grov sennep
1 ss balsamicoeddik
1 ss olivenolje
1 appelsin
200 g blandet salat (f.eks. Feltsalat, lollo, romano)
50 g reddiker (ca 4 stk), skåret i skiver

Sett ovnen på 180 C.
Bland valnøttene med halvparten av honningen, spre dem utover den ene siden av et bakebrett med bakepapir. Ha brød-terningene på den andre siden, stek i ovnen i ca 10-12 minutter (snu litt på begge deler underveis).
Ha resten av honningen, sennep, balsamicoeddik og oliven olje i en liten kasserolle, salte og pepre litt og sett på svak varme.

I mellomtiden bruker du en liten, men skarp kniv til å skrelle appelsinen. Få med så mye du kan av det hvite under skallet:

Skjær inn på hver side av skinnet/membranen, og skjær ut appelsinkjøttet uten å få med skinn. (Legg bitene til side.) Når alle segmentene er skåret av, klem «appelsinskjelettet» over kasserollen sånn at juicen som er igjen havner oppi kasserollen med de andre dressing-ingrediensene.

Fordel salat, reddikskiver, appelsin og krutonger på to tallerkener. Dryss over de karamelliserte valnøttene og tøm over den varme dressingen.

2 kommentarer

  1. Denne salaten var utrolig god. Imponerende 🙂
    Du som er så flink med oppskrifter og mat har ingen god oppskrift på kyllingsalat. Helst med kyllingfilet og hvitløksdressing. Savner oppskrift på dressing og hvem andre skal man spørre enn deg? 😉

  2. Takk for det, Maria! Jeg skal tenke på det med kylligsalat – watch this space 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *