Sprø Kyllingfilet med Spinatsalat (Crispy Chicken Cutlets)

(Scroll for English)

Her har vi skikkelige «chicken nuggets» laget på rent kjøtt, ikke den fastfood-varianten som består av oppmalt skinn, bein og innmat, og som er saltet og krydret så mye at man ikke skal smake hva de egentlig inneholder.
Man kunne godt kalt disse for «kyllingnuggets for voksne», men barna liker dem også. Jeg fant (og endret litt) oppskriften i den nye boka til Nigella Lawson, som har mange gode ideer til voksenmat for barn, eller barnemat for voksne, om du vil.

Here are some real «chicken nuggets» made from actual meat, not the fast food type that mainly consists of minced skin, bones and giblets, and that’s salted and seasoned so much that you can’t taste the yucky ingredients.
You could call these «chicken nuggets for grown-ups», but kids seem to love them too. I found (and slightly adapted) the recipe in Nigella Lawson’s new book, which has many good ideas when it comes to grown-up food for children, or the other way around. It’s all so much easier when you don’t have to cook separate meals!

Her demonstrerer kokken Jamie Oliver for barna hva kyllingnuggets’ene egentlig inneholder:

Here chef Jamie Oliver demonstrates for the kids what their chicken nuggets really are made of:

Du trenger:
(ca 4 personer)
4 kyllingfileter
3 dl yoghurt naturell
1 ss Worcestershire saus (fåes på flaske i dagligvarebutikken)
150 gram brødsmuler (jeg bruker Panko, selges i asiatiske forretninger)
1 ts salt
¼ ts cayennepepper
1 ts tørket timian
50 gram Parmesan, revet
olje til stekingen, f.eks solsikkeolje
Salaten:
spinat, ca 250 g (eller ruccola)
3 tomater
2 ss olivenolje
2 ts rødvinseddik
50 g Parmesan i flak (skåret med f.eks en potetskreller el. Ostehøvel)

-Skjær kyllingfiletene i to horisontalt, altså du ender opp med 8 tynne skiver, og legg dem i en pose. Bland sammen yoghurt naturell og Worcestershire saus, og ha over i posen. Knyt sammen og bland godt, så kan du sette den i kjøleskapet mens du gjør klart resten. (Evt. gjør dette dagen før.)
-Hell brødsmuler i en skål og bland inn salt, cayennepepper, timian og reven Parmesanost.
-Salaten: Skjær tomatene i båter og ta ut kjernen, du bruker bare «skallet» her. Skjær dem i mindre biter og legg i en skål. Bland sammen olje og rødvinseddik og hell over tomatbitene.
Fordel spinat/ruccola på tallerknene, og ha tomatbitene med dressingen sin over. Bruk en potetskreller eller ostehøvel og lag flak av Parmesanen som du har over salaten.
-Ha olje i en stekepanne, sett på nokså høy varme. Ta kyllingen ut av kjøleskapet, og dekk alle de tynne filetene med brødsmule-blanding. Stek i den varme oljen til de blir sprø og får fin farge på begge sider. Servér med salaten 🙂

You’ll need:
(4 servings)

4 chicken breast fillets (no skin, no bone)
300 ml natural yoghurt
1 tbsp Worcestershire sauce
150 grams breadcrumbs (I use Panko, which I get from Asian shops)
1 tsp salt
¼ tsp cayenne pepper
1 tsp dried thyme
50 grams Parmesan, grated
oil for frying, e.g. Sunflower oil

For the salad:
spinach, about 250 grams (or use rocket)
3 tomatoes
2 tbsp olive oil
2 tsp red wine vinegar
50 grams Parmesan, shaved (using a potato peeler)

-Cut the chicken fillets in two horizontally, you’ll end up with 8 thin escalopes, and put them in a plastic bag. Mix together yoghurt and Worcestershire sauce and add to the chicken. Close the bag and make sure all chicken is covered in this marinade, and put in the fridge while you prepare the rest. (Or do this the day before.)
-Put the breadcrumbs, salt, cayenne pepper, thyme and grated Parmesan cheese into a shallow bowl and mix.
-The salad: de-seed the tomatoes and cut into small dice, put into a small bowl. Mix together the olive oil and red wine vinegar, season and pour on to the tomatoes.
Divide the spinach/rocket among your plates and put the tomatoes with their dressing on to the salad leaves. Shave some Parmesan on top.
-Heat the oil in your frying pan. Take the chicken out of the fridge and cover all the escalopes with your breadcrumb-mixture. Fry in the hot pan until the chicken gets crispy and cooked through.
Serve with the salad 🙂

4 Comments

  1. Nå har jeg hatt meg en liten runde i bloggen din og du verden så mye fristende! Skal definitivt prøve meg på polarbrødene under her! Takker for oppskrift! 🙂

  2. Hei

    Jeg heter Magne og jobber på VG Nett. I dag har jeg lagt innlegget ditt inn som dagens anbefaling på Lesernes VG. Håper det er ok at jeg låner bilde ditt også 🙂 Ta kontakt om du har innvendinger

    Mvh
    Magne D. Antonsen
    VG Nett

  3. Anonymous

    Gratulerer, Maria! Jeg er stolt av å kjenne den nye kjendiskokken på alles lepper!
    Klem, Kristin

  4. Anonymous

    Hei,
    Dette så jammen godt ut – så takk til VG nett som la ut bloggen din slik at jeg fant alle disse gode og flotte oppskriftene 🙂
    Thrine

Write a comment

Your email address will not be published.