Djevelske Kyllingspyd (Devilled Chicken skewers)

(Scroll for English)

Jeg fant en rett med dette navnet i et magasin med det passende navnet “Delicious” (www.deliciousmagazine.co.uk), og som abonnent er det ikke så rent sjelden at oppskrifter herfra blir testet. Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag, men som også ser imponerende nok ut til å bli servert i middagsselskap. Kyllingen blir litt spicy, men ikke så ille at du må tømme hele vannkaraffelen mens du spiser. Småpjokkene fikk en litt mildere variant, men risen var spesielt godt mottatt hos 5-åringen: “GUL ris!!! Kuuult!”

I found a recipe with this name in a magazine called “Delicious” (www.deliciousmagazine.co.uk), and as a subscriber I test their recipes regularly. This is my take; a very quick and easy everyday dinner, but it looks impressive enough to be served at a dinner party. The chicken is quite spicy, but it’s not like you need to refill your glass after every bite. My little ones had a milder variant, but the rice was especially popular with the 5-year old: “YELLOW rice!!! Cooool!”

Djevelske Kyllingspyd
Du trenger (til 4 pers):
4 kyllingbryst
saften av 1 sitron
yoghurt naturell
3 dl Basmati-ris
1/2 ts gurkemeie
1 rød paprika, i biter

Til kryddermarinaden:
2 ts engelsk sennep (f.eks Colman’s)
2 ts kayennepepper
4 ss Worcestershire-saus (fås på flaske)
1 ss brunt sukker
2 ss tomatpuré
1 ss sitronsaft
3 hvitløksfedd, presset
1 ss olivenolje

Sett ovnen på 220 C, grill.
Ha alle marinade-ingrediensene i en bolle og bland godt sammen.
Skjær kyllingbrystene i biter og bland sammen med marinaden i bollen. La dette stå i min 15 minutter (eller lengre hvis det passer sånn).
Tre kyllingbitene på 4 grillspyd og legg på et stekebrett med bakepapir, og sett på øverste rille i ovnen. Stek ca 3-4 minutter, snu spydene rundt, og stek 3-4 minutter til. Sjekk at de er gjennomstekt. Ta dem ut av ovnen og klem over saften av 1 sitron.
I mellomtiden koker du risen etter anvisning på pakken, men har i 1/2 ts gurkemeie.
Når risen er ferdigkokt, bland inn paprikabiter.
Anrett ris og kyllingspyd på tallerkenene, og servér med en dæsj yoghurt naturell. Sett gjerne fram noen nan-brød også om du vil.

Devilled Chicken skewers
You’ll need (for 4 people):
4 chicken breasts
Juice of 1 lemon
natural yoghurt
300 ml Basmati rice (about 1 1/3 cup)
1/2 tsp turmeric
1 red pepper, diced

For the spice paste:
2 tsp English mustard
2 tsp cayenne pepper
4 tbsp Worcestershire sauce
1 tbsp soft brown sugar
2 tbsp tomato purée
1 tbsp lemon juice
3 garlic cloves, crushed
1 tbsp olive oil

Preheat your oven: 220 C/430 F, grill.
Put all the ingredients for the spice paste into a bowl, mix well.
Cut the chicken breasts into pieces and add to the bowl, stirring well to coat. Leave to marinate for about 15 minutes (or for longer if you have the time).
Thread the chicken onto skewers and put them on a baking tray with a sheet of baking parchment. Put the tray in the top shelf of your oven and grill for about 3-4 minutes. Turn the skewers around and grill for another 3-4 minutes until cooked through. Remove from the oven and squeeze over the juice of the lemon.
Meanwhile, cook the rice according to packet instructions, but add 1/2 tsp turmeric. When the rice is cooked, stir in the diced pepper.
Serve the rice and skewers with a dollop of natural yoghurt, and some naan breads, if you like.

2 Comments

  1. nam!!!!
    Den tror jeg at jeg skal prøve meg på… Jeg som absolutt ikke er noen reser på kjøkkenet burde få til den;)

    Klem

  2. Denne klarer selv du, Gro Anita 😉

Write a comment

Your email address will not be published.