Sjokobananmuffins

(Scroll for English)

Skolebarna her i huset er litt “brødleie” for tiden, og derfor har jeg eksperimentert med noen muffinsoppskrifter som er litt sunnere og som kan være et smakfullt tilskudd i matboksen. Jeg bruker kun fullkornsmel og ikke noe hvitt raffinert sukker, ergo kan faktisk disse gå for å være sunnere enn mange av brødtypene man finner i butikken (som ofte inneholder mye hvitt mel og sirup). Meningene er mange hva gjelder sukker og diverse søtningsvarianter, og jeg kommer ikke til å fortelle deg hva du skal gjøre eller ikke gjøre. Velg søtning etter hva du mener er best, eller utelat den helt. Bananene gir også en del sødme i seg selv.

Du trenger:

  • 2 overmodne (brune) bananer
  • 1 dl solsikkeolje
  • 2 egg
  • 75 g honning, lønnesirup eller daddelsirup (eller bruk sukrin eller vanlig sukker om du foretrekker)
  • 2 ss kakao
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g fin sammalt hvete
  • 1 ss havregryn, til pynt

Forvarm ovnen til 200C.

Mos bananene og ha dem i en bakebolle. Rør inn olje, egg og ønsket søtning med en håndvisp.

Sikt inn kakao, bakepulver og fin sammalt hvete og rør til alt er blandet. Ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir muffinsene kompakte.

Fordel røren mellom 8-10 muffinsformer, dryss over litt havregryn og stek på midterste rille i ca. 15-20 minutter. Avkjøles på rist.

Tips: frys gjerne muffinsene som blir til overs, de er supre å ha som “det lille ekstra” i matboksen. 🙂

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 2 overripe (brown) bananas
  • 100 ml sunflower oil
  • 2 eggs
  • 75 g honey, maple or date syrup (or use regular sugar if you prefer)
  • 2 tbsp cocoa powder
  • 1 tsp baking powder
  • 200 g wholewheat flour
  • 1 tbsp rolled oats

Preheat oven to 200C.

Mash the bananas and tip into a baking bowl. Stir in the oil, eggs and preferred sweetening agent.

Sift in the cocoa powder, baking powder and wholewheat flour and stir until just incorporated. Don’t stir more than you need to.

Spoon the mixture into 8-10 muffin paper cases, sprinkle with the oats, and bake on the middle rack for 15-20 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

Tip: freeze any left over muffins – they are great as a little something extra in lunchboxes. 🙂

Enjoy!

-Maria

2 Comments

  1. Takk for kjempefin blogg 🙂

    1. Marias Salt og Søtt

      Hei Emilie, takk for hyggelig kommentar. 🙂
      Maria

Write a comment

Your email address will not be published.