Myke småkaker med bringebær og pistasjenøtter

(Scroll for English.)

Her kommer redningen for alle dere som ikke er klare til den store dagen i morgen, og som trenger oppskrift på kake som holder seg godt, og som i tillegg er lett å frakte. Disse små kakene, eller “friands” som de egentlig heter, klarer også fint å stå framme på et kakebord i mange timer uten å smelte, uten å ende opp slapp og med sur fløte, osv.

En “friand” er en liten kake laget med mandler (her mandelmel/finmalte mandler), eggehvite, smør og melis. Konsistensen er lett og luftig, og med fargerik pynt i form av for eksempel bær, tar de seg veldig godt ut på kakebordet. Verken kakegaffel eller serviett er nødvendig… 😉

Du trenger:

  • 120 g smør, smeltet
  • 100 g hvetemel
  • 1 strøken ts bakepulver
  • 130 g finmalte mandler
  • 175 g melis
  • 5 eggehviter
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 180 g bringebær (ferske eller frosne)
  • 40 g grovhakkede pistasjenøtter
  • ev. ekstra melis, til servering

Sett ovnen på 160C og gjør klar 12 små muffinsformer. (Helst skal man bruke friand-former, men det har jeg ikke.)

Ha alle ingrediensene bortsett fra bringebær og pistasjenøtter i en food processor. Kjør maskinen til alt er godt blandet, ikke mer.

Fordel blandingen mellom formene, og topp med bær og pistasjenøtter.

Stekes på midterste rille i ca. 18-20 minutter. Avkjøles på rist.

Gi dem gjerne et lite dryss melis før servering.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 120 g butter, melted
  • 100 g plain (all-purpose) flour
  • 1 level tsp baking powder
  • 130 g ground almonds
  • 175 g icing (powdered) sugar
  • 5 egg whites
  • 2 tsp vanilla extract
  • 180 g raspberries (fresh or frozen)
  • 40 g slivered or roughly chopped pistachios
  • extra icing sugar, to serve

Preheat oven to 160C and prepare 12 cupcake cases or other small cake molds/tins. (Ideally friand-molds, but I don’t have any.)

Put all the ingredients except the raspberries and pistachios into the bowl of a food processor, and blitz until blended. (Don’t blitz longer than necessary.)

Divide the mixture between the molds/cases, and top with the berries and pistachios.

Bake on the middle rack for about 18-20 minutes. Transfer to a wire rack to cool.

Dust with a little icing sugar to serve, if you like.

Write a comment

Your email address will not be published.