Nudelsuppe med pak choi og egg

(Scroll for English.)

Nudelsuppe forbindes av mange med fattige studentdager, men man glemmer hvor godt det kan være om man plusser på noen gode ingredienser. Her har jeg brukt pak choi, en slags kåltype, vårløk, egg og sesamfrø. Finner du ikke pak choi, kan 1/4 kinakål erstatte 1/2 pak choi. Du kan også selvsagt bytte ut egg med annen protein, f.eks. biffstrimler, svinekjøtt eller kylling som stekes først, eller enda kjappere: ferdige reker på boks. Oppskriften under lager du på så lang tid det par å koke et “smilende” egg, altså 6 minutter… 🙂

Du trenger:

(Per porsjon)

  • 1 pk. nudler (85 g)
  • 1 vårløk, hakket
  • 1/2 pak choi, skåret i to på langs (ev. 1/4 kinakål)
  • 1-2 egg (hvor sulten er du?)
  • 1 ts sesamfrø
  • chilisaus, til servering (valgfritt)

Begynn med å kok opp vann til egget (eller eggene). (Ha helst egget i det kalde vannet mens det kokes opp; da tilpasser egget seg temperaturøkningen gradvis, og sprekker ikke så lett.) Kok egg i 6 minutter fra vannet koker.

I mellomtiden tilbereder du nudlene som beskrevet på pakken. Som regel innebærer det å koke opp 4-5 dl vann i en liten kjele, tilsett kryddermixen som lå i pakken og deretter nudlene. Når det er 1 minutt igjen, har du oppi pak choi og vårløk. Ha så alt over i en suppeskål.

Skrell egget (eller eggene) og del i to før du har bitene over i skålen. Dryss over sesamfrø og ringle over litt chilisaus, om du vil. Jeg bruker sriracha-saus, som er temmelig sterk.

Tips: doble eller multipliser ingrediensene ettersom hvor mange du lager til. Det sagt, så er dette den perfekte enmanns-maten… 😉

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(Per portion)

  • 1 pack instant noodles (85 g)
  • 1 spring onion, chopped
  • 1/2 head pak choi
  • 1-2 eggs (how hungry are you?)
  • 1 tsp sesame seeds
  • chilli sauce, to serve (I use sriracha)

Simmer the egg(s) for 6 minutes from boiling.

Meanwhile, cook the noodles following packet instructions. Add the pak choi and chopped spring onion for the final minute.

Tip the noodles and greens into a bowl, peel and halve the boiled egg(s) and place on top. Sprinkle with sesame seeds and drizzle with chilli sauce, if you like.

Serves one, but the recipe can easily be adjusted to feed more people.

Write a comment

Your email address will not be published.