Lynrask makrellpaté

(Scroll for English)

Makrell i tomat finnes i mange norske kjøleskap, og selv om jeg er nærmest altetende, skal det ærlig innrømmes at jeg ikke digger denne (litt illeluktende) boksen. Får jeg derimot servert makrell som pålegg på måten du ser her, så elsker jeg det!

Selv om denne pateen ikke finnes på boks, så lages den på noen få minutter om du har en kjøkkenmaskin. Hvis barna (eller du…) er skeptiske til makrell, så lag gjerne pateen av varmrøkt laks istedet – også kjempegodt, og mye mildere på smak. Your choice. 🙂

Du trenger:

  • 160 g varmrøkt peppermakrell
  • 80 g kremost naturell
  • saft og finrevet skall av 1/2 sitron
  • en liten håndfull grovhakket bladpersille
  • 1 ss kremet pepperrot (eller etter smak. Jeg kjøper dette på glass hos grønnsakshandleren)

Fjern skinnet fra makrellen og ta vekk eventuelle større bein. Ha alt oppi en oppi en liten food processor eller blender, og tilsett kremost, finrevet skall og saft fra 1/2 sitron, persille og pepperrot.

Kjør maskinen til blandingen er finhakket og får en kremete konsistens. Smak til med salt, pepper og ev. mer sitron.

Dersom du oppbevarer pateen i kjøleskapet i et tett glass, holder deg seg fint i 2-3 dager.

Jeg bruker denne i hovedsak som pålegg, men den er også kjempegod som pastasaus! I så fall sparer du litt av kokevannet fra pastaen, og rører inn makrellpaté i varm, ferdigkokt pasta. Tilsett pastavann til passe konsistens.

Tips: Servér pateen sammen med små kjeks eller melba toast, så har du en enkel forrett, eller noe litt god fingermat til velkomstdrinken. 🙂

Tips: Hvis du synes smaken av makrell er for kraftig, erstatt varmrøkt makrell med varmrøkt laks for en mildere paté.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 160 g peppered hotsmoked mackerel fillets
  • 80 g natural cream cheese
  • juice and zest of 1 lemon
  • small handful parsley
  • 1 tbsp creamed horseradish

Remove the skin and any larger bones from the mackerel. Place mackerel, cream cheese, lemon zest and juice, parsley and creamed horseradish in a small food processor and whizz until creamy. Add more lemon juice (or salt or pepper) to taste.

Store in an airtight container in the fridge.

Thank you to Delicious magazine (February issue) for the inspiration!

Write a comment

Your email address will not be published.