Myke frokostbarer med bygg

(Scroll for English.)

Frokostbarer er som regel sprø og litt harde, noe som gjør at de smuler veldig… Denne varianten er litt annerledes; barene er myke, men gir likevel et godt og sunt påfyll av energi. Perfekt som frokost de dagene du ikke rekker å spise frokost, og som mellommåltid eller turmat. Pakk dem inn én og én om du vil ha enkel tilgang når du må ha dem med deg; supert i veska eller i matboksen til ungene!

Du trenger:

  • 2 modne bananer
  • 200 g byggryn eller havregryn, eller en blanding av begge (jeg bruker Lettkokte bygg- og havregryn fra Duga)
  • 1 dl mandelmelk (vanlig melk går selvsagt også fint, med mindre du er veganer eller allergisk)
  • 2 ss peanøttsmør (eller annet nøttesmør du liker)
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ss honning, lønnesirup eller annen søtning
  • frøene fra 1 vaniljestang eller 1 ss vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 180C og dekk en brødform (ca. 13 x 25 cm) med bakepapir.

Mos bananene med en gaffel og ha dem over i en bakebolle. Tilsett de resterende ingrediensene og bland det hele godt sammen.

Ha blandingen over i den klargjorte brødformen og jevn til overflaten med baksiden av en skje.

Stekes på midterste rille i 13-15 minutter. Avkjøles helt før den skjæres i biter.

Oppbevares i en tett boks eller pose.

Disse müslibarene holder seg godt i kjøleskapet i 4-5 dager.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

  • 2 ripe or over-ripe bananas
  • 200 g rolled oats or barley flakes, or a mixture of both
  • 100 ml almond milk (regular milk works too, of course)
  • 2 tbsp peanut butter
  • 1/2 tsp ground cinnamon
  • 1 tbsp honey or maple syrup
  • seeds from 1 vanilla pod or 1 tbsp vanilla extract

Preheat oven to 180C and line a loaf tin (approx. 13 x 25 cm) with baking paper.

Mash the bananas with a fork and place in a baking bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything is blended.

Scoop into the prepared tin and smooth the surface with the back of a spoon.

Bake on the middle rack for 13-15 minutes. Leave to cool, then cut into bars.

Store in an airtight container. These mars will keep well in the fridge for 4-5 days.

Write a comment

Your email address will not be published.