Sjokolademandler med lakris (eller kakao)

(Scroll for English.)

Har du noen lakris-elskere igjen på gavelista di? Da trenger du ikke leter lenger etter den perfekte gaven… Disse sjokolade- og lakrismandlene er farlig gode, og det er umulig å ta bare én!

Heldigvis tar de bare minutter å lage, så dårlig tid er ingen hindring.

Tips: er du eller gavemottakeren ikke stor fan av lakris, bruk helt enkelt kakao istedet for lakrispulver.

Du trenger:

(1 mellomstort glass)

  • 200 g mandler
  • 150 g sjokolade (jeg bruker en blanding av lys og mørk)
  • Ca. 2 ss lakrispulver, jeg bruker Kung Markatta (ev. bruk heller kakao om du foretrekker det)

Dekk et stekebrett el.l. med bakepapir og hell ut mandlene på papiret.

Smelt sjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Hell den i over mandlene, og bruk to gafler til å blande litt slik at alle mandlene blir dekket. Sett til side i noen minutter, eller til sjokoladen såvidt begynner å stivne litt.

Dryss over halvparten av lakrispulveret (eller kakaopulveret), og vend alt forsiktig med de to gaflene. Prøv å fordel mandlene utover i ett lag. Dryss over resten av pulveret, og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen er helt stivnet.

Brekk løs eventuelle mandler som har klumpet seg sammen, og ha alt over i et glass eller boks med lokk.

NB: Hvis du skal gi dem bort i gave, burde de nesten komme med en advarsel, for de er fryktelig avhengighetsdannende…

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(1 medium jar)

  • 200 g almonds
  • 150 g chocolate (I use a mixture of milk and dark)
  • About 3 tbsp licorice powder (or use cocoa powder if you prefer)

Line a tray with baking paper and tip out the almonds.

Melt the chocolate over a water bath or in the microwave oven. Drizzle over the almonds on the lined tray, and use two forks to toss until every almond is coated. Set aside for a few minutes, or until the chocolate is just starting to set. Dust with half the licorice (or cocoa) powder and gently toss to distribute the powder. Spread the almonds to avoid clusters, then dust with the remaining licorice powder.

Place the tray in the refrigerator until the chocolate is completely set.

Transfer to a jar with a lid, and store in a cool place.

NOTE: If giving away as a gift, I recommend these come with a warning… they are terribly addictive.

Write a comment

Your email address will not be published.