Mulled wine brownies

(Scroll for English.)

Lurer du på hva du skal servere til dessert i adventstiden? Nå er det ikke noe mer å lure på.

Jepp, her er den ultimate adventsbrownien med “mulled wine”, eller gløgg om du vil. Det høres kanskje ikke ut som en vinner, men disse er virkelig helt himmelske servert lunkne med en kule vaniljeis og litt rosiner og hakkede mandler. NAM!

Du trenger:

(Ca. 12 små biter)

  • 1 dl rødvin
  • Krydder: 1/2 ts malt kanel, 1/4 ts malt ingefær, 1/4 ts malt nellik, 1/4 ts finrevet muskatnøtt
  • 150 g smør, mykt/romtemperert
  • 175 g lyst brunt sukker
  • 2 egg
  • 100 g mørk sjokolade, i biter
  • 100 g hvetemel
  • 1/4 ts salt
  • 30 g kakao (bakekakao av 100% kakao)

Forvarm ovnen til 180C og legg bakepapir i en form på ca. 20×20 cm. En rund form på ca. 22 cm i diameter går også fint.

Hell rødvinen over i en liten kjele. Tilsett krydderne, visp littegrann slik at de blandes inn, og varm opp til vinen såvidt begynner å ryke, men ikke koke. Ta kjelen av varmen og sett til side så lenge.

Ha smør og lyst brunt sukker i en miksebolle og miks i et par minutter. Tilsett eggene og miks dem inn.

Smelt sjokoladen i mikrobølgeovnen eller over et vannbad, og miks også den inn.

Sikt over hvetemel, salt og kakao, og hell i den krydrede vinen, som nå bør være litt avkjølt. Miks til alt er godt blandet – men pass på å ikke miks mer enn strengt nødvendig nå.

Hell røren over i den klargjorte formen, jevn til overflaten og sett den på midterste rille i ovnen. Stekes i ca. 16-18 minutter. Browniene skal være fuktige inni, men ikke rå.

Avkjøles og skjæres i biter. Serveres gjerne med litt vaniljeis eller crème fraîche og et dryss med rosiner og hakkede mandler.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram

English

You’ll need:

(Yields: 12 small squares)

  • 100 ml red wine
  • Spices: 1/2 tsp ground cinnamon, 1/4 tsp ground ginger, 1/4 tsp ground cloves, 1/4 tsp finely grated nutmeg
  • 150 g butter, softened (i.e. at room temperature)
  • 175 g soft light brown sugar
  • 2 eggs
  • 100 g dark chocolate
  • 100 g plain (all-purpose) flour
  • 1/4 tsp salt
  • 30 g pure unsweetened cocoa powder

Preheat oven to 180C and line a 20×20 cm square baking tin with baking parchment.

Pour the red wine into a small pan. Add the spices, whisk to combine and heat until hot, but not boiling. Set aside to cool.

Put the butter and light brown sugar into a mixing bowl and mix for a couple of minutes. Mix in the eggs.

Melt the chocolate (in the microwave or using a water bath), pour into the mixing bowl and whisk until combined.

Sift in the flour, salt and cocoa powder, pour in the cooled, spiced wine and mix until everything is well blended. Do not overmix.

Pour the mixture into the prepared tin, smooth the surface and bake on the middle shelf for 16-18 minutes. You want the brownies to be squidgy in the middle, not raw.

Leave to cool and cut into squares. Serve with some vanilla ice cream or crème fraîche sprinkled with some raisins and chopped almonds.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *