Kjøttboller i tomatsaus med couscous, spinat og urter

(Scroll for English)

Her er oppskriften på en skikkelig go’-middag; en herlig rett som smaker som kosemat, men som er både næringsrik og temmelig mager. Jeg synes også at den er rask og enkel nok til å gå under betegnelsen “hverdagsmat”.

Couscous er perfekt til mat med saus, den liksom suger til seg smak samtidig som den passer til “alt”.

Du trenger:

(Ca. 4 porsjoner)

  • 1 stort hvitløksfedd, presset eller finrevet
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 500 g karbonadedeig
  • en skvett olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ts paprikakrydder (velg selv om du vil bruke mild eller hot variant)
  • 1 boks (400 g) tomata passata eller grovhakkede, hermetiske tomater
  • 250 g couscous (jeg bruker fullkorn)
  • en liten pose (60 g) babyspinat
  • stor håndfull basilikumblader
  • Salt og pepper

Ha hvitløk, bladpersille og karbonadedeig i en bolle. Krydre rikelig med salt og pepper, og bland alt godt sammen. Form små kjøttboller av blandingen. (Jeg liker å ha mange små istedet for noen store, og lager dem omtrent på størrelse men en valnøtt.)

Stek kjøttbollene i en lett oljet stekepanne til de får farge/stekeskorpe, og sett til side så lenge.

Ha en skvett olje i en kasserolle og stek den finhakkede løken på middels varme til den mykner. Tilsett paprikakrydder og tomata passata (eller grovhakkede, hermetiske tomater) og kok opp. Skru ned varmen, ha oppi kjøttbollene og legg på lokk. La dette småputre til kjøttbollene er gjennomstekte, ca. 5-10 minutter avhengig av størrelsen. Smak til tomatsausen med salt og pepper.

I mellomtiden har du couscous over i en bolle. Tilsett babyspinat (opp til deg om du vil hakke spinaten først, det gjør jeg) og litt salt og pepper. Hell over 4 1/2 dl kokende vann og legg en tallerken over bollen som et “lokk”. Etter ca. 5 minutter er couscousen klar. “Fluff” den opp litt med en gaffel og rør inn basilikumbladene.

Server couscousen med kjøttbollene i tomatsaus. Dryss gjerne over litt ekstra basilikum eller bladpersille som garnityr.

Vel bekomme!

Inspirasjonen til denne retten fant jeg på nettsiden til Delicious magazine.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English

You’ll need:

(Yields: 4)

  • 1 large garlic clove, crushed
  • 2 tbsp finely chopped parsley
  • 500 g lean minced meat
  • splash olive oil
  • 1 onion, finely chopped
  • 1 tsp paprika (mild/sweet or hot – up to you)
  • 1 can (400 g) tomata passata or chopped tomatoes
  • 250 g couscous (I use whole wheat)
  • small bag (60 g) baby spinach
  • large handful fresh basil
  • Salt and pepper

Put the garlic, parsley and mince into a bowl. Season well and mix until thoroughly combined. Shape the mixture into small meatballs. I like to make them walnut-sized.

Fry the meatballs in a lightly oiled frying pan until browned all over. Remove from the heat and set aside.

Heat a splash of olive oil in a pan, then fry the onion on medium heat until softened. Stir in the paprika and passata/tomatoes and bring to a boil. Add the meatballs and turn down the heat to a gentle simmer. Put on a lid and simmer until the meatballs are cooked, about 5-10 minutes depending on their size. Season to taste. Add a splash of water if the sauce looks too dry.

Meanwhile, put the couscous in a bowl and add the baby spinach (you choice whether you want to chop it up or not, I do). Season, pour over 450 ml boiling water og place a plate on top as a lid. After about 5 minutes the couscous will be ready. Fluff the couscous and stir in the basil.

Serve the couscous with the meatballs and tomato sauce. Garnish with some extra basil or parsley.

Enjoy!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *