Grove matmuffins med ost og skinke

(Scroll for English.)

Matpakkeballetten er i gang igjen her i huset, og det gjelder visst mange av oss. Jeg er ikke av dem som lager små kunstverk i barnas matbokser, det viktigste er at de får noe de liker, og som de rekker å spise opp i den korte matpausen sin. Disse muffinsene inneholder mer fiber enn et halvgrovt brød, faktisk er de i følge brødskala-kalkulatoren 3/4 grove, så du kan trygt sende dem med barna i matboksen eller ta dem med på jobben.

Tips: pakk inn stykkvis i plastfolie og frys ned. Legg en muffin direkte i matboksen fra fryseren om morgenen, og du har en “fersk” og nytint godbit klar når behovet melder seg.

Du trenger:

  • 100 g Fibra (eller annet fint, sammalt hvetemel)
  • 150 g hvetemel
  • 50 g havregryn (lettkokte)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 40 g byggmel
  • 2 egg
  • 3/4 dl vegetabilsk olje (f.eks. solsikke- eller rapsolje)
  • 2 1/2 dl melk
  • 100 g gulost + litt ekstra til toppen, revet eller skåret i terninger
  • 100 g kokt skinke i biter (salami eller pølsebiter er også godt)
  • 1/4 brokkoli, delt opp i veldig små buketter

Sett ovnen på 200C og gjør klar et muffinsbrett med 12 muffinsformer.

Ha alt det tørre i en miksebolle. Ha egg, olje og melk i en annen bolle (eller mugge) og visp det lett sammen med en gaffel.

Ha ost og skinke oppi bollen med det tørre og bland det godt inn. Hell eggeblandingen over i bollen, og rør alt lett sammen med en skje.

Fordel røren mellom muffinsformene. Stikk de små brokkolibukettene nedi, og topp med litt ekstra gulost.

Stekes på midterste rille i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte og osten er blitt gyllen.

Nytes mens de fortsatt er varme, eller avkjøl og ev. frys ned.

Enjoy!

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

English:

You’ll need

  • 100 g wholewheat flour
  • 150 g plain flour
  • 50 g oats
  • 2 tsp baking powder
  • 1 tsp salt
  • 40 g barley flour
  • 2 eggs
  • 75 ml vegetable oil (such as sunflower or rapeseed oil)
  • 250 ml milk
  • 100 g cheese (such as Jarlsberg or Gouda) + extra for the topping, grated or diced
  • 100 g cooked ham, diced (salami or sausage can be nice, too)
  • 1/4 broccoli, broken into very small florets

Preheat oven to 200C and line a muffin tray with 12 paper cases.

Put all the dry ingredients into a mixing bowl. Put the eggs, oil and milk into a jug and whisk lightly with a fork.

Add the cheese and ham to the mixing bowl with the dry ingredients and stir to combine.  Pour in the egg mixture and stir with a spoon until well blended.

Divide the batter between the muffin cases, and top with the broccoli and extra cheese.

Bake on the middle shelf for 20-25 minutes, or until the cheese is golden and the muffins are cooked through.

Enjoy whilst still warm, or cool and freeze.

Enjoy!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *