Kokoslapper med frukt og bær

(Scroll for English)

Nok en langhelg står for døren, og mange har litt bedre tid til frokosten. Disse kokoslappene gir en perfekt start på dagen, og er rørt sammen på noen få minutter.

De dufter mildt av kokos, er lette og luftige, og smaker herlig både som de er eller toppet med frukt og bær.  Bestem selv om du ønsker å bruke søtning i røren eller ikke.

Oppskriften på en deilig helgemorgen kommer her:

Du trenger:

  • 1 boks (400 g) kokosmelk
  • 120 g hvetemel (evt. 100 g sammalt hvetemel)
  • 1 ss sukker (kan utelates)
  • 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • Banan, bær og ev. revet kokos, til servering
  • Ev. lønnesirup, til servering

Røren lages helt enkelt ved å vispe sammen kokosmelk, mel, sukker, salt og bakepulver.

Stek “lappene” i en varm, lett oljet stekepanne til de blir gylne på begge sider.

Serveres mens de fortsatt er varme, gjerne med bananskiver, friske bær og litt revet kokos. Lønnesirup er også godt på…

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram.

ENGLISH:

You’ll need:

  • 1 tin (400 g) coconut milk
  • 120 g all-purpose/plain flour (or use 100 g wholewheat flour)
  • 1 tbsp sugar (optional)
  • 1/2 tsp salt
  • 1 1/2 tsp baking powder
  • Sliced banana, fresh berries, grated coconut, to serve
  • Maple syrup, to serve

Put the coconut milk, flour, sugar (if using), salt and baking powder into a bowl and whisk until smooth.

Heat a lightly oiled frying pan, and cook the pancakes in batches until golden on both sides. (About 2 tbsp batter per pancake.)

Serve while still warm with some fruit and syrup, if you like.

Enjoy!

2 Comments

  1. Verre er det altså ikke! Det så kjempegodt ut!

    1. Marias Salt og Søtt

      Takk for det, Julie! :-)
      Maria

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *