Litt sunnere fudge brownies…

(Scroll for English.)

Her kommer oppskriften på en brownie som kan spises med (nokså) god samvittighet! Den inneholder verken hvitt sukker eller hvetemel, men derimot havre og avokado… Hvis du er skeptisk, synes jeg du definitivt skal prøve – du kommer til å bli overrasket over hvor gode de er…

Mørke fudge brownies med avokado

(Ca. 16-20 biter)

Du trenger:

  • 250 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 middels store avokado (ca. 180 g skrellet vekt)
  • 1 ¼ dl lønnesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt el. vaniljesukker (evt. bruk frøene fra 1 vaniljestang)
  • 3 store egg
  • 50 g kakao
  • ¼ ts bakepulver
  • 60 g havremel

Glasur:

  • 1 middels stor avokado (ca. 90 g skrellet vekt)
  • 20 g kakao
  • ½ dl lønnesirup

Forvarm ovnen til 200°C og kle en liten langpanne (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovnen. Avkjøl noen minutter og rør inn solsikkeoljen.

Mos avokadoene helt med en gaffel (eller bruk en blender/food processor for å være sikker på at de blir helt finmost) og ha dem over i en bakebolle. Tilsett lønnesirup, vaniljesukker og eggene, og visp til alt er godt blandet.

Tilsett kakao, bakepulver og havremel, og rør bare nok til at alt er blandet inn og røren er jevn. Hell alt over i formen, og jevn til overflaten. Sett formen i ovnen på midterste rille og stek i 13-15 minutter. Avkjøles helt i formen.

I mellomtiden lager du glasuren. Ha avokado, kakao og lønnesirup i en blender eller food processor. Kjør maskinen til blandingen er jevn og blank.

Bre glasuren utover den avkjølte browniekaken og skjær opp i biter.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat og Instagram.

English:

Dark fudge brownies with avocado

(Approx. 16-20 squares)

You’ll need:

  • 250 g dark chocolate (70% cocoa solids)
  • 2 tbsp sunflower oil
  • 2 ripe medium-sized avocados (180 g peeled weight)
  • 125 ml maple syrup
  • 1 tsp vanilla extract (or use seeds from 1 vanilla pod)
  • 3 large eggs
  • 50 g pure unsweetened cocoa powder
  • ¼ tsp vaking powder
  • 60 g oat flour

Frosting:

  • 1 ripe medium-sized avocado (90 g peeled weight)
  • 20 g pure unsweetened cocoa powder
  • 50 ml maple syrup

Preheat oven to 200°C and line a brownie tin (approx. 20 x 30 cm) with baking paper.

Melt the chocolate over a water bath or in the microwave oven. Leave to cool for a few minutes and then stir in the sunflower oil.

Mash the avocados until smooth using a fork or a food processor/blender, and transfer to a mixing bowl. Add the maple syrup, vanilla extract and eggs, and whisk until well blended.

Add the cocoa powder, baking powder and oat flour and stir until just combined. Pour mixture into the prepared tin, smooth the surface and bake in the 200°C oven for 13-15 minutes. Leave to cool completely in the tin.

In the meantime, make the frosting. Put the avocado, cocoa powder and maple syrup into a blender or food processor. Whizz until the frosting is smooth and shiny.

Spread the frosting over the cooled brownie cake and cut into squares. Enjoy!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *