Lun biffsalat med koriander og lime

Biffsalat_1

Å lage en deilig og smaksrik biffsalat på et kvarter er slett ingen umulighet! Det meste av grønnsaker passer ypperlig her: broccoli, blomkål, squash, gulrot… you name it. Spisskål og paprika var det jeg hadde i kjøleskapet, bruk det du har liggende. Hvis du ikke er fan av sweet chili sauce, kan du for eksempel servere denne biffsalaten med soyasaus istedet. 🙂

Du trenger sånn omtrentlig:

(2 porsjoner – men mengdene kan lett dobles!)

  • en liten skvett solsikkeolje
  • Ca. 250 g biff, f.eks mørbrad
  • 1/2 rødløk, skåret i tynne halvmåner
  • 1/2 hode spisskål eller annen kål, skåret i strimler
  • 1 paprika, skåret i strimler
  • ferskpresset saft fra 1 lime
  • en håndfull friske korianderblader
  • sweet chilli sauce, etter smak

Varm opp olje i en stekepanne på høy varme, og stek biffen etter din smak. Jeg liker den nokså rå i midten, da bruker det å holde med ca. 2 minutter på hver side (avhengig av tykkelsen, selvsagt). Salte og pepre, og ha den over på en tallerken så lange.

Ha litt mer olje i stekepannen hvis nødvendig, og stek rødløk i et par minutter. Tilsett kål og paprika og stek det hele i 2-3 minutter til.

Ta stekepannen av varmen, og klem over juice fra 1 lime. Bland godt og fordel på tallerkener. Skjær opp biffen i strimler og fordel den på tallerkenene sammen med korianderbladene.

Server “salaten” med sweet chili sauce.

-Maria

P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook, Snapchat (“mariasaltogsott”) og Instagram!

Biffsalat_2

Write a comment

Your email address will not be published.