Blomkål- og brokkolisuppe

Suppe_1

Oh my oh my. Påske betyr ofte store mengder sjokolade og annet godis, og min påske var intet unntak. Det at mannen hadde bursdag i tillegg gjorde at kake og annet som hører bursdager til, kom på toppen av det hele. Da føles det bra å svinge pendelen litt, og havne på den andre enden av skalaen. En herlig lett, men likevel fløyelsmyk grønnsakssuppe er faktisk perfekt i dag kjenner jeg. For å lage min blomkål- og brokkolisuppe trenger du følgende:

  • En skvett olivenolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 blomkål, delt opp i buketter, stilken skåret i mindre biter
  • 1 broccoli, delt opp i buketter, stilken skåret i mindre biter
  • ca. 1 1/4 liter varm grønnsaks- eller kyllingkraft

Varm opp litt olivenolje i en kasserolle. Ha i løk og stek på middels varme til løken er myk og blank. Ha i hvitløk og stek i et par minutter til.

Tilsett blomkål og brokkoli i biter, og deretter kokende varm grønnsaks- eller kyllingkraft. Kok opp, skru ned varmen slik at det småputrer forsiktig. Legg på lokk og la det småkoke til grønnsakene er møre, ca 10-15 minutter. Tiden avhenger av hvor store biter du bruker.

Når brokkoli og blomkål er ferdig, tøm alt over i en blender og blend til en jevn suppe. Du kan ev. bruke en stavmikser. Kok opp igjen og smak til med salt og pepper.

Server suppen rykende varm, og gjerne sammen med litt godt brød og smør. Jeg la til side noen tynne skiver rå blomkål og brokkoli, som jeg ristet i ovnen noen minutter på 160 C. De tynne bitene kan danderes på toppen av suppen ved servering, hvis man ønsker.

-Maria

P.S: Det lekre serviset i French country-stil er fra Astier de Villatte, og kan fåes hos Balzac i Oslo. (Asjett, glass og bestikk.) Jeg er ikke sponset av dem, men har fått låne noen vakre rekvisitter. 🙂

P.P.S. Følg gjerne Marias Salt & Søtt på Facebook og Instagram!

suppe_3

English:

  • splash olive oil
  • 1 large onion, chopped
  • 2 garlic cloves, finely chopped
  • 1 cauliflower: top broken into florets, middle part/stalk chopped into chunks
  • 1 broccoli: top broken into florets, middle part/stalk chopped into chunks
  • about 1250 ml hot veg, or chicken stock

Heat the oil in a large pan. Add onion and cook on a medium heat until soft. Add garlic and cook for another couple of minutes.

Add cauliflower and broccoli, and then pour in the stock. Bring to a boil, turn down the heat and put on the lid. Leave to simmer gently until the veg is tender, about 10-15 minutes. The time depends on the size of your veg.

Blend the soup in a blender, or use a stick blender if you prefer. Return to the pan, bring to the boil, and season to taste.

Serve piping hot with some good bread and butter. I garnished with some thinly cut slices of broccoli and cauliflower, toasted in a 160C oven for a few minutes.

Write a comment

Your email address will not be published.