Müslipannekaker med fruktkompott

Muslipannekaker_1

Müsli, pannekaker og frukt i én og samme frokost, her er det bare kaffen som mangler så er du i frokosthimmelen. Du har sikkert hørt om Bircher müsli, eller det som på norsk ofte blir kalt kjøleskapsgrøt eller overnattingsgrøt. Røren til disse herlige pannekakene lages på samme måte, altså den gjøres klar kvelden før, slik at veien er kort til velduftende, nystekte pannekaker når man står opp.

I år er Valentinsdagen på en lørdag, noe å servere til din utkårede, kanskje? 🙂

Du trenger:

(nok til 4-5 personer)

  • 100 g lettkokte havregryn
  • 2 ss solsikkefrø
  • 2 ss kruskakli
  • 2 ss hakkede mandler
  • 2 ss rosiner eller tørkede tranebær (valgfritt)
  • 3 dl melk
  • 50 g fin sammalt hvetemel (eller bruk vanlig hvetemel)
  • 1 1/2 ta bakepulver
  • 1/2 ts malt kanel
  • 1 ss brunt sukker (valgfritt)
  • 2 store egg
  • smør, til steking
  • evt. yoghurt, til servering

Fruktkompott:

  • 125 g frosne tranebær (eller andre bær du liker)
  • 1 eple, skrellet og skåret i terninger
  • 1 1/2 dl eplejuice eller annen juice
  • 2-4 ss sukker

Ha havregryn, solsikkefrø, kruskakli, mandler, rosiner/tranebær og melk i en bolle. Rør det sammen, dekk til med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet over natten, eller minst en time.

Fruktkompotten lages helt enkelt ved å ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp og la det putre i ca 10 minutter eller til frukten er mør og juicen er redusert. (Hvis du vil gjøre dette dagen før så går det helt fint, ha kompotten over i en bolle og sett i kjøleskapet. Når du vil spise kjører du den bare noen sekunder i microbølgeovnen.)

Ta bollen med havregrynsblandingen ut av kjøleskapet når du er klar til å steke pannekakene. Rør inn mel, bakepulver, kanel, sukker og egg. Hvis det passer sånn så har røren godt av å stå i 10 minutter før du begynner å steke, men det er ikke strengt nødvendig.

Smelt litt smør i en stekepanne på medium/høy varme og lag små pannekaker av røren. Jeg lager dem ca 10 cm i diameter, da får jeg omtrent 10-12 pannekaker tilsammen.

Stek dem i 2-3 minutter eller til små luftbobler kommer til overflaten, da snur du dem og steker i 2-3 minutter til. Hold pannekakene varme mens du steker resten av røren, evt. legg dem på en tallerken og dekk til med et rent kjøkkenhåndkle.

Servér pannekakene med fruktkompott og en klatt yoghurt, og gjerne noen ekstra hakkede mandler. Kaffe ved siden av er obligatorisk!

Muslipannekaker_2

Write a comment

Your email address will not be published.