Bircher müsli med eple og honning

bircher musli med bord

Godt nytt år alle sammen! Håper starten på det nye året har vært som ønsket.

Jeg begynner det nye året med en energigivende frokost, nemlig bircher müsli med eple og honning. Det er kjempeenkelt å lage, og perfekt som frokost om du vil føle deg mett lenger.

Du trenger:

(2 porsjoner)

  • 80 g lettkokte havregryn (ca 2 dl)
  • 1 dl eplejuice
  • 3/4 dl kaldt vann
  • 1 dl yoghurt naturell eller ennen type yoghurt
  • 1-2 ss honning, den rennende typen
  • 1 eple, revet
  • evt. eplebiter, nøtter og frø som topping

Ha havregryn i en bolle og rør inn eplejuice og vann. Dekk til med plastfolie og la det stå i kjøleskapet over natten. (Jeg lar det ikke alltid stå så lenge, en halvtime går også bra, men det er smak og behag.)

Når du er klar til å spise: riv eplet og rør det inn i havregrynene sammen med yoghurt. Fordel i to skåler og ringle over honning, og evt, dryss over noen eplebiter, nøtter eller frø. Jeg liker best å bruke mandler, solsikkefrø og gresskarfrø, det gir god crunch til müslien.

Så er det bare å nyte en god frokost som gjør kroppen godt, og som vil holde energien oppe helt fram til lunch.

Ha en fin helg!

Bircher musli_ovenfra2

//

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *