Sommerlig fiskegryte

Det kan fort bli litt mye pølser og grillkjøtt om sommeren, hvis du vil ha noe helt annet en dag så kan jeg anbefale denne sommerlige fiskegryten; verken rødt kjøtt eller kremete potetsalat i sikte. Enkel og rask å lage er den også!

Du trenger:
(2-3 porsjoner)
litt olivenolje
1 liten løk
1 hvitløksfedd
1/2 – 1 ts paprikakrydder (gjerne den røkte typen, “smoked paprika”, eller “pimentón”)
1 boks (400 g) tomato passata eller hakkede tomater
ca 6 dl grønnsakskraft
1 boks (400 g) limabønner eller andre hvite bønner
400 g hvit fisk (sei, torsk el.l.)
frisk persille, til pynt

Varm litt olivenolje i en kjele.

Skjær løk og hvitløk i tynne skiver og ha dem i kjelen med olivenoljen, stek på medium/lav varme til løken er myk, ca 8-10 minutter.
Ha i paprikakrydder, passata/hakkede tomater og kraft og gi det et oppkok. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter.
Skyll bønnene og la dem renne av i et dørslag. Skjær fisken i munnfullstore biter. Ha bønner og fisk oppi kjelen og la dette småputre på lav varme til fisken er gjennomkokt, ca 4-5 minutter avhengig av størrelsen på bitene.
Smak til med salt og pepper og servér i suppeskåler med litt frisk persille. Sett fram litt godt brød og smør også.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *