Rosa og grønne lapper


Vi hadde to barnefamilier på besøk her for noen dager siden, og da laget jeg disse rosa og grønne “lappene” til barna. Jeg bruker alltid denne oppskriften på amerikanske pannekaker, rett og slett fordi jeg syns de blir så luftige og fine. Forskjellen denne dagen var at jeg hadde i noen spiseskjeer med rødbete- eller spinat puré i røren, slik blir pannekakene både sunnere og mer festlig for barna å spise 🙂 Hvordan du lager rosa rødbete-puré finner du her, hvordan lage grønn spinat-puré finner du her. Jeg doblet oppskriften, som skulle være nok til 4-8 voksne, men de 7 barna (3-8 år) slukte hele brettet på noen få minutter!


Du trenger:
(ca 2-4 personer)
3 store egg
120 g hvetemel eller sammalt, fint hvetemel (eller en blanding)
1 ts bakepulver
1,5 dl melk
en klype salt
4 ss rødbete- eller spinat-puré


Separer eggene, ha så plommene i en bolle, hvitene i en annen.
Ha mel, bakepulver og melk sammen med plommene, rør til alt er godt blandet.
Rør inn enten rødbete- eller spinat-puré om du vil ha rosa/grønne pannekaker.
Ha salt i bollen med eggehvitene, og pisk dem til de er stive.
Rør de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i plomme/mel-blandingen.
Stek små lapper (ca 1 ss røre) i en varm stekepanne, bruk gjerne litt smør når du steker.
Utfordringen nå er å holde ungene unna fatet fram til spisetid…
 




4 Comments

  1. Anonymous

    Åhh så kule farger, kan tenkte meg de slo skikkelig ann hos barna ja… 🙂

    Klem fra swimzy på swimzys matblogg 🙂

  2. Hei Swimzy, ja de ble barnas favoritt! 🙂

  3. Anonymous

    Heihei, Maria.
    Dette ble så utrolig godt dette!
    Tusen hjertelig takk for dine tips.

    Hilsen
    Hilde Margrete.

  4. Så bra, Hilde Margrete! 🙂

Write a comment

Your email address will not be published.